Els nano satèl·lits i la NASA catalana.

Els nano satèl·lits que son en orbita al nostre planeta, ho fan des d’alguns anys i certament son una eina important per les investigacions i estudis que es fan i es poden fer per estudiar i veure quins remeis poden posar-se en marxa, sobretot pel greu problema de canvi climàtic. Ja van ser llançats a l’espai en l’any 2016 i posteriorment. 

Tots aquest avenços son de la UPC, en la que participen un important nombre de científics entre els que cal destacar el professor Adriano Jose Camps i el professor Alessandro Golkar, que son els que han dirigit i segueixen fent les tasques per avaluar les dades que obtenen. Seguint l’enllaç d’UPC, es pot veure els satèl·lits que han enviat per disposar d’aquesta informació. Podeu veure que els dos ja enviats, s’anomenen Cat-5A i Cat-5B, formaven part de la missió FSSCat, en la que ja han actuat quatre satèl·lits i comparteixen dades i informació amb col·laboració amb Copernicus Land and Marine Environment services.

Per això, ara mateix no hi ha pas res de nou. No cal que el conseller Puigneró faci publicitat d’aquesta tasca com si fos una qüestió personal. No cal que ens digui que es llevarà molt d’hora per poder estar en contacte amb la base que farà el llançament. El conec molt bé, des que encara hi era a la JNC, però ja figurava com a regidor a l’Ajuntament de Sant Cugat.

Les tasques per tenir cura del medi ambient s’haurien d’ampliar amb rigor i diners, perquè pel que diuen els experts, la situación està fent un gir dramàtic i perillòs que ens pot portar a trovar-nos problemes molt més greus. Si teniu interés per aquesta problemática, en l’enllaç indicat, l’UPC, podeu trovar molta informació interessant. 

Els comentaris estan tancats.