Assessor personal, el coach.

Fa dies que em volta pel cap aquest article que ara començo. Em vull referir a l’empatia i a l’erotisme. Dos conceptes que al meu parer no s’utilitzen de forma correcta per un possible excés o abús de les paraules i pel seus ús generalitzat.

La idea em va arribar pel fet que ara en tres o quatre mesos tenim a Catalunya unes eleccions importants. Són les nostres eleccions nacionals. Amb les que escollirem als nostres representants i els que posteriorment formaran un govern. I en un termini una mica més llarg, uns nou mesos, tindrem unes eleccions municipals per les que designarem unes persones que formaran el govern de les nostres ciutats. Seran els nostres representants politics més propers. Amb els que ens trobem pel carrer i als que podem observar de forma més directe.

Està clar que ambdues eleccions tenen una importància vital per la nostra societat. Poder i saber escollir les persones adequades és el millor que podem fer. Però hi ha algunes diferències i aspectes que m’agradaria exposar i considerar. Habitualment, en unes eleccions generals, els candidats i candidates solen ser persones amb una formidable preparació que a més saben o intenten reunir a les persones que millor considera per portar endavant la seva tasca de govern. En el cas de les municipals, en poblacions mitjanes i petites la situació és completament diferent. I la diferència està en les retribucions dineràries que percebran aquestes persones. Habitualment les persones designades tenen les seves feines en les que de ben segur tenen uns guanys superiors. Iels costa prendre aquestes decisions. Però sempre hi ha qui arrisca i molt pensant en que prestarà un servei als seus ciutadans i entren en la roda. No oblidem que els bons polítics, homes i dones, són els que tenen vocació de servei.

En tots dos casos, tant si procedeixen del sector polític des de fa temps com si són nous, precisen d’unes característiques que amb les feines habituals no es requereixen. I aquí es quan entren a formar part d’ells i elles, aquestes dues paraules, l’empatia i l’eròtica. Entra a forma part l’assessor personal.

Empatia és la capacitat de les persones per saber posar-se en el lloc de les altres, saber identificar quins problemes i mancances tenen i acostar-se per donar el suport necessari. Això si es fa de forma correcta, genera les simpaties dels que reben el suport. Eròtica és una paraula, també d’origen grec que en molt casos s’associa al desig sexual però és una accepció equivocada. Erotisme és la capacitat d’atracció que es genera en els altres. És la capacitat de generar atracció en vers les persones, a les que se les pot captivar amb diferents aspectes. L’eròtica no és patrimoni de les dones. Els homes també en generen. I per tant, amb les dues opcions, empatia i erotisme, acompanyades d’altres aplicacions poden portar a l’èxit al candidat o candidata.

Per tot això estic començant a dissenyar la meva nova estratègia d’assessor personal en vistes a les properes eleccions municipals. Vull crear una línia d’actuació que permeti assolir bons èxits que junt a un bon programa puguin fer bons resultats. Hi ha una part interessant a ressaltar. Els moviments i la forma de ser diran molt. Els gestos, la forma de parlar, la presentació, la forma de vestir, la forma de parlar, ajudaran i molt. I en aquests camps es pot treballar i molt. I més ara que es disposen de sistemes realment Increïbles per poder analitzar. Que permeten corregir i que permeten canviar. Els hàbits diuen molt i no sempre són els més adequats per presentar-se davant un grup de persones, més o menys nombrós.

A partir d’avui, afegiré en els meus manuals d’assessor personal, de coach, aquests conceptes que amb els habituals permetran contribuir a l’èxit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *